"Спремни да уведу нове санкције"

Американци опет пријете Српској: Саливен позива ''Шмита да користи Бонска овлаштења''

  • 01.07.2024. 12:08

Американци не престају са пријетњама Републици Српској. Овај пут огласио се савјетник за националну безбједност предсједника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена.

Џејк Саливен каже да ће "САД одговарати на сецесионизам и нападе на Дејтонски мировни споразум који долазе од стране предсједника Републике Српске Милорада Додика".

"Наставићемо одговарати на сецесионистичке акције и нападе на Дејтонски мировни споразум, укључујући кориштење додатних санкција", рекао је Саливен.

Саливен очигледно не прати шта се дешава у БиХ, или не жели да прати, па су му опет за све криви Српска и њено руководство који упорно позивају на поштивање Дејтонског споразума. Саливен позива и Кристијана Шмита да користи Бонска овлаштења како би "одбранио Дејтон".

Саливена очигледно не занима ни Савјет безбједности УН-а, јер њемачки држављанин није именован у том тијелу.

Савјетник за националну безбједност каже да је циљ постизање  "демократске и просперитетне БиХ интегрисане у еуроатлантску заједницу". Није баш јасно како Саливен мисли да се то деси, када је став Српске јасан и по том питању. 

Представници Српске су јасно истакли да су евроинтеграције циљ, али да се никако не може говорити о придруживању БиХ НАТО савезу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.