Povećanje vojne saradnje

Amerika je ozbiljno zabrinuta?

  • Извор: Б92
  • 14.09.2023. 09:37

Povećanje vojne saradnje može potencijalno da predstavlja kršenje rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, tvrde iz Stejt departmenta.

Ako Rusija i Sjeverna Koreja zaključe bilo kakve nove poslove sa oružjem, administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena "neće oklijevati" da im uvede dodatne sankcije, saopšteno je iz Stejt departmenta.

"Već smo preduzeli niz akcija da sankcionišemo entitete koji su posredovali u prodaji oružja između Sjeverne Koreje i Rusije i nećemo oklijevati da uvedemo dodatne mjere ako to bude potrebno", rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Miler je ocijenio da je "zabrinjavajuće" što Rusija i Sjeverna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SBUN).

Putin i Kim razgovarali o slanju Sjevernokorejca u svemir

Putin i Kim razgovarali o slanju Sjevernokorejca u svemir

"Kada vidite nešto što izgleda kao povećana saradnja i, vjerovatno, vojni transferi, to je prilično zabrinjavajuće i potencijalno bi predstavljalo kršenje više rezolucija SBUN", rekao je portparol.

Predsjednici Rusije i Sjeverne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džon Un, sastali su se juče na kosmodromu Vostočni, u Rusiji.

Objavljeno je da je sa Kimom u Rusiju pošao i Jo Čun Rijong, zvaničnik vladajuće stranke koji se Kimu takođe bio pridružio u nedavnim obilascima fabrika za proizvodnju artiljerijskih granata i projektila.

Putin: Kontraofanziva je propala

Putin: Kontraofanziva je propala

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je, nakon sastanka dva lidera, da nikakve sankcije ne mogu da unište odnos Rusije i Sjeverne Koreje, da bilateralni odnosi Moskve i Pjongjanga ne bi trebalo da budu predmet zabrinutosti trećih zemalja i napomenuo da čitav spektar odnosa dve zemlje uključuje interakciju u oblasti vojno-tehničke saradnje i razmjenu mišljenja o bezbjednosti, kao i da će sve dogovoreno biti sprovedeno u djelo.

Lula da Silva: Putin neće biti uhapšen u Brazilu ako dođe na samit G20!

Lula da Silva: Putin neće biti uhapšen u Brazilu ako dođe na samit G20!



Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)