Џејмс Дејвид Венс

Амерички сенатор: Бајден мјесечари у нови свјетски рат

  • Извор: СРНА
  • 03.06.2024. 08:36

Одлуке које доноси предсједник САД Џозеф Бајден повећавају ризик од новог свјетског рата, саопштио је амерички сенатор Џејмс Дејвид Венс.

"Управо сам разговарао са једним пријатељем којем вјерујем шта се дешава у Русији. Мислим да је ризик од нуклеарног рата сада већи него у било ком тренутку у мом животу. Бајден мјесечари у трећи свјетски рат", написао је Венс на "Иксу".

Државни секретар САД Ентони Блинкен изјавио је у петак, 31. маја, да је Бајден дао Украјини дозволу да користи америчко оружје за гађање мета унутар Русије, подсјећа ТАСС.

Говорећи о могућности гађања мета унутар Русије, руски предсједник Владимир Путин изјавио је у уторак, 28. маја, да чланице НАТО-а треба да буду свјесне "чиме се играју", те да Русија пажљиво прати разговоре западних земаља о том питању.

Замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев изјавио је 31. маја да сво далекометно оружје које се испоручује Украјини директно контролишу војници Алијансе, те да би то могло да доведе до "неопходних узвратних удара".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: