Боинг 787

30 људи повријеђено због турбуленција на лету

  • Извор: Мондо.рс
  • 02.07.2024. 13:26

Снимак застрашујуће турбуленције у авиону Боинг 787 дримлајн показао је колико пад висине може да буде озбиљан за оне у кабини - при чему је један путник који није везао појас остао да виси из дијела за пртљаг изнад главе.

Инцидент у ком је повређено 30 људи на лету Ер Еуропа, авион Боинг 787-9 дримлајн кренуо је за Уругвај из Шпаније када је дошло до турбуленција изнад Атлантика. Према речима путника, сви који нису били везани су одлетели у ваздух. Ово је укључивало и једног путника чије су ноге висиле из дела за пртљаг који се налази изнад глава путника. Ер Еуропа је у саопштењу након турбуленција саопштила: "Авион је нормално слетео, а људи који су повређени су у болници и санирају им се повреде."

Пилот је упозорио путнике на лету УКС045 из Шпаније да се врате на своја сједишта и вежу појасеве, мало прије него што су наишли на турбуленције. У почетку је промјена протока ваздуха око Боинга 787-9 била мала, али онда је авион изненада пропао.

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

Обраћајући се шпанским медијима, један путник је рекао: "Осјећај је био застрашујући, осјећај као да падате и да се то никада неће завршити. И свјесни сте да падате несагледивом брзином. Мислили смо да ћемо умријети све док нисмо видјели на екрану да је авион почео да се диже", рекао је адвокат који је путовао у Европу због посла.

Снимци људи који су били на лету приказују штетан утицај екстремног и изненадног пада, при чему су делови плафона отпали. "Они који нису имали појасеве су летјели, а неки су остали закачени за кров", рекао је један од путника.

Читав инцидент је трајао само неколико секунди, али је много путника тешко повријеђено. Министар спољних послова Уругваја потврдио је да је лет након инцидента принудно слетио у Натал, а да је 30 повријеђених путника хитно пребачено у градску болницу Монсенхор Валфредо Гургел.

Повријеђен возач аутобуса из Брезе, пребачен на УКЦ Српске

Повријеђен возач аутобуса из Брезе, пребачен на УКЦ Српске

Снимци које су подијелили они на лету УКС045 показују како други путници помажу човјеку који се заглавио у ормарићу изнад главе, извлачећи га за ноге, док су неки путници лежали на поду.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.