Индија

29 људи умрло од алкохола

  • Извор: СРНА
  • 20.06.2024. 08:08

Најмање 29 људи је умрло, а десетине су хоспитализоване након што су конзумирали илегално произведени алкохол у индијској држави Тамил Наду, рекли су званичници.

Инцидент се догодио у области Калакуричи, гдје је више од 100 људи пребачено у различите болнице, рекао је локални званичник М.С. Прасант агенције Прес траст ов Индија.

Он је рекао да се број оних који су у критичном стању стално мијења, што указује да ће број жртава вјероватно бити већи.

Љекари, специјалисти и медицинска опрема из сусједних области ангажована је да помогне у овом случају.

Вишковић о санкцијама: Пројекат одузимања имовине, циљ укидање Српске

Вишковић о санкцијама: Пројекат одузимања имовине, циљ укидање Српске

Званичници су рекли да су сви умијешани у ово кривично дјело ухапшени и предузете су мјере против лица која нису спријечила овај развој догађаја.

Смртни случајеви због конзумирања илегално направљеног алкохолног пића честа су појава у Индији гдје сиромашни слојеви не могу да приуште легалне и познате брендове који се продају у продавницама.

Нелегални алкохол, у који се обично додају хемикалије као што су пестициди да повећају потенцију код мушкараца, постао је изузетно профитабилан бизнис јер ови произвођачи не плаћају порезе и продају огромне количине овог пића сиромашнима по ниској цијени.

Више од 30 људи умрло је 2022. године у источној држави Бихар након што су пили токсични алкохол. Исте године, још 28 људи умрло је од конзумирања илегалног алкохола у држави Гуџарат.

Игор Додик: Санкције су само наставак њихове прљаве политике, али и доказ да кичму нисмо изгубили!

Игор Додик: Санкције су само наставак њихове прљаве политике, али и доказ да кичму нисмо изгубили!

Најмање 120 људи умрло је након конзумирања токсичног алкохола 2020. године у сјеверној држави Пенџаб, подсјећа АП.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: