Судско вијеће у Приштини

Златан Арсић ослобођен оптужбе да је наводно починио ратни злочин

  • Извор: РТ Балкан
  • 05.02.2024. 10:27

Судско вијеће у Приштини донијело је ослобађајућу пресуду у случаја Златана Арсића из Ајновца код Косовске Каменице, јер тужилаштво није успјело да докаже чињеницу да је Арсић починио кривично дело "ратни злочин".

У пресуди се наводи да Арсић није крив за дјела која му се према оптужници стављају на терет.

Како је навело судско вијеће, Златану Арсићу данас ће бити укинут притвор.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је 28. јула прошле године пред Посебним одјељењем Основног суда оптужницу против Златана Арсића због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва у Косовској Каменици.

Јован убијен, Богдан рањен: Младићи се нису међусобно познавали, али ово им је заједничко

Јован убијен, Богдан рањен: Младићи се нису међусобно познавали, али ово им је заједничко

Од 2003. године Арсић је активни припадник новоформиране полицијске службе на Косову и Метохији. Добио је полицијски орден 2017. године.

Из његове породице су након хапшења пренијели да није био српски полицајац, јер је у вријеме за које га оптужују имао 19-20 година.

Златанов отац Предраг испричао је тада РТС-у да зна особу албанске националности која га је оптужила. Из сусједног је села Беривојце.

Са његовом породицом Арсићи нису имали неспоразуме. Напротив, као поштар, Предраг Арсић им је редовно односио пошиљке.

Нема краја бахатости: Полубраник се спушта, возач камиона пролази

Нема краја бахатости: Полубраник се спушта, возач камиона пролази

Тврди да је Албанац Б. М. помијешао Арсића са неком другом особом, која му је 1999. године у униформи на пијаци у Каменици одузела бокс цигарета уз пријетњу оружјем.

Арсића је полиција по тој пријави већ испитивала 2017. године, и он је тада негирао све наводе, те је и ослобођен. Пет година од испитивања, Златана су ухапсили.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм