Kosmet 

Zaplijenjen kamion sa jajima iz Srbije

  • 08.12.2018. 21:59

Pripadnici kosovske carine danas su zaustavili kamion koji je prevozio 500 kartona jaja za koja se sumnja da su porijeklom iz centralne Srbije, saopšteno je iz Kosovske policijske službe.

"Policijska patrola je na putu Kosovska Mitrovica - Srbica uočila kamion bez registarskih oznaka koji se kretao iz pravca Mitrovice, ali je vozač pri pokušaju policije da ga zaustavi pokušao da pobjegne", navode iz policije. 

Policija je sustigla vozilo i poslije kontrole je utvrđeno da roba nije imala potrebnu dokumentaciju. 

Prema preliminarnim procjenama, u kamionu se nalazilo 500 kartona jaja. 

Kamion i roba su privremeno konfiskovani na carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a protiv osumnjičenih vozača i suvozača je pokrenut prekršajni prekršaj. 

Istovremeno sa akcijom kosovskih institucija da se spriječi uvoz necarinjene robe iz centralne Srbije i BiH, na rafovima trgovinskih radnji u Prištini još se nalaze proizvodi iz centralne Srbije i BiH. 

U velikim marketima poput ETC, najvećeg trgovinskog lanca na Kosmetu, proizvodi iz Srbije i BiH uvezeni prije 21. novembra prodaju se sa akcijskim popustom, ali kupci ne kupuju te artikle zbog preporuke privremene vlade u Prištini da treba bojkotovati robu iz BiH i centralne Srbije. 

Zbog stoprocentne carinske stope na robu iz centralne Srbije i BiH cijene prehrambenih proizvoda su porasle za 35 odsto, dok je cijena brašna povećana za 45 odsto. 

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)