Sad će da ujedu svog "tvorca"

Zaharova o KiM: Amerika je od prištinskih vlasti stvorila monstruma

  • Извор: РТ Балкан
  • 15.06.2023. 19:08

Amerika je stvorila male monstrume, a sada će isti ti monstrumi početi da ujedaju svog tvorca, kazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za RT Balkan komentarišući novu eskalaciju na KiM i to što ovoga puta SAD i EU nisu stali u odbranu Kurtija.

Istorija međunarodnih odnosa bilježi mnoge slične slučajeve, kazala je odgovarajući na pitanje da li će Zapad ikada shvatiti da su podrška nezakonitoj nezavisnosti i kršenje međunarodnog prava zapravo Pandorina kutija.

Zaharova: Kijev odbija svaku priliku za pregovore sa Moskvom

Zaharova: Kijev odbija svaku priliku za pregovore sa Moskvom

"Ima mnogo takvih primjera. Sjećamo se da je Amerika investirala u Bin Ladena i Al Kaidu, znamo šta se na kraju desilo. Upravo su oni napali Ameriku. Dobro se sjećamo toga", podsetila je.

Slično se desilo i na Kosovu i Metohiji, gdje su "SAD, manipulišući i kršeći međunarodno pravo, manipulišući istorijskim činjenicama i realnošću, izmislili neku 'državu', kako to oni nazivaju, računajući da će uvijek moći da je iskoriste. Obećali su da će Kosovo da bude prosperitetna država u centru Evrope, ali nema nikakve prosperitetne države", istakla je Zaharova.

Dodik: Rezolucija bila neophodna, Kosovo je vlasništvo Srba

Dodik: Rezolucija bila neophodna, Kosovo je vlasništvo Srba

Ono što je ostalo su bol, stradanje i patnja srpskog naroda koji je podijeljen i pocjepan, naglasila je.

"Dobili su režim kojim se ne može upravljati, režim koji je u suštini zločinački. Zločinačka je i njegova sadašnja suština, ali i ono čime se bavio 90-ih u vrijeme ratova" u bivšoj Jugoslaviji, rekla je ona.

Isto se desilo i na teritoriji Ukrajine, "gdje se kijevski režim, stvoren rukama Zapada i Vašingtona, pred našim očima pretvara u još jednu međunarodnu terorističku jedinicu, koja će isto tako uskoro početi da ujeda svoje tvorce, svoje sponzore, svoje vladare, kako su to i prije njih radili", ukazala je Zaharova.

Isti je način ispoljavanja, različit je opseg, ali je suština ista, zaključila je.

Vučić o hapšenju Kurtijevih specijalaca: Prešli smo rubikon

Vučić o hapšenju Kurtijevih specijalaca: Prešli smo rubikon

Glavni zadatak koji je trenutno pred Rusijom je osiguravanje bezbjednosti za stanovništvo novih ruskih teritorija, oslobađanje od ekstermista kijevskog režima i diverzanata, naglasila je Zaharova.

"Paralelno s tim se na teritoriji uveliko gradi. Grade se civilna infrastruktura, škole, bolnice, fakulteti", naglasila je.

Veliki broj ruskih kompanija i odjeljenja ruskih ministarstava koji se trenutno nalaze "na prvoj liniji fronta" i obnavljaju uništenu infrastrukturu Donbasa, prema njenim riječima, predstavlja fantastičan primjer podvižničkih napora.

"Ruske državne strukture i rusko preduzetništvo su, ne čekajući ničije naređenje ili neki državni program, ili da se formira odgovarajuća klima, jednostavno otišle tamo. Započeli su svoju borbu za miran život. Stvaraju miran život i bolju budućnost svojim sopstvenim rukama", naglasila je.

"Dole glavu, bre!": Ovako su srpski policajci uhapsili Kurtijeve "specijalce"

I grade i obnavljaju uništenu infrastrukturu, bez obzira na opasnosti, naglasila je.

"Oni dobro razumiju da bez tih napora ne može da se govori o mirnoj budućnosti. Najvažnija su djela, ne riječi, i tako i postupaju", rekla je ona za RT Balkan.

Пратите нас и путем Вибера