"Отежава живот и Србији"

За опозиционарку у Србији, Српска је "националистички ентитет који прави проблеме на Балкану"

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 12:30

"Република Српска је националистички ентитет који прави проблеме на Балкану", сматра Биљана Стојковић, истакнути опозиционар у Србији, копредсједница странке "Заједно" и професор на Универзитету у Београду.

Поред тога, за њу Република Српска, у чије темеље је животе уградило више од 23.000 бораца, ствара "проблеме животу у Србији, те јој треба смањитит ингеренције."

"Ако остане оваква националистички ентитет који прави проблеме на Балкану и коначно животу нама у Србији и животу у БиХ, онда бих врло навијала да јој се смање ингеренције", рекла је Биљана Стојковић у емисији "Говорница" у мају 2021. године.

Дио када говори о Републици Српској, погледајте од 2:35:53.


Како за себе поносно каже, учесница је свих протеста од 90-тих, а за своју државу каже да је "против народа".

За 17. децембар у Србији су заказани парламентарни и локални избори, а многи кандидати опозиције који желе да се докопају власти, сматрају да су Срби само у "кругу двојке". 

Српском народу много мука задају странци, али много више проблема стварају аутошовинисти, тј. они којима није стало ни до државе, ни до народа, ни историје, културе, традиције... Тако је у тешким временима, врло важно да се Срби, као бројчано мали народ, могу окупити око лидера који препознају историјски тренутак и важност националне кохезије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.