Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Србија ће чувати Српску и неће дозволити промјену Дејтона

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2024. 13:51

Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин поручио је данас да Србија неће допустити промјену Дејтонског споразума и да ће Република Српска бити чувана и јачана, што нико никада неће промијенити.

Поводом говора предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића на Генералној скупштини УН, Вулин је рекао да Бећировић није говорио у име БиХ, већ у име оних који би да укину дејтонску БиХ и Републику Српску.

Вулин је указао и да је оптуживање Србије за геноцид у БиХ подло, без обзира на то колико је било глупо и лажно, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе Србије.

Додик: Денис Бећировић остаје обични мали лажов и манипулатор који све више укопава БиХ

Додик: Денис Бећировић остаје обични мали лажов и манипулатор који све више укопава БиХ

"Бећировић се позвао на пресуде међународних судова у којима нема Србије, али има Сребренице, а није се позвао на пресуде судова у којима, такође, нема Србије, али има Хрватске и става да је починила агресију на БиХ", навео је Вулин.

Према његовој оцјени, Бећировићев иступ у УН није говор о Сребреници, већ став о Србима гдје год да живе.

Бећировић је у обраћању на Генералној скупштини УН оптужио руководства Републике Српске и Србије да угрожавају суверенитет и територијални интегритет БиХ, а наводни доказ за то је пронашао у недавно усвојеној Декларацији Свесрпског сабора.

Пратите нас и путем Вибера