Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Спискови особа за појачану контролу на граници прављени по закону и савјести

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2024. 12:01

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је да је спискове особа за које је важила мјера обавезног задржавања и појачане контроле приликом уласка у Србију правио као министар полиције и директор Безбједносно-информативне агенције (БИА) по савјести и закону, истичући да жали што им се није више посветио.

Поводом, како је навео, хајке која се повела против предсједника Србије Александра Вучића зато што је хрватска пјевачица Северина Вучковић задржана на српској граници, Вулин је рекао да се сав олош који мисли да Срби немају ни државу, ни самопоштовање могао увјерити у супротно када им је на српским границама речено да нису добродошли.

"Некима је то речено зато што су пјевали о Орићевим клањима Срба на Божић, некима зато што су пребијали нашу дјецу на концертима, а на мрежама псовали српску мајку, пјевали да им не може нико ништа јер су `јачи од Србије`", навео је Вулин у саопштењу из његовог кабинета.

Северина приведена на српској граници

Северина приведена на српској граници

Он је додао да некима није било дозвољено да уђу у Србију зато што су "халакали док су показивали симболе велике Албаније, славили Анту Готовину".

"На списковима које сам лично састављао као министар полиције и директор БИА и уз наредбу предавао надлежним органима било је страних држављана који су у Србију долазили да учествују у насилним протестима, али и нарко-босова од којих и сада стрепе од Сарајева до Приштине и Скопља, а у Србији смо им одузимали возила и враћали их пешке преко границе", навео је Вулин.

Према његовим ријечима, не треба заборавити да је на списак, уз мјеру обавезног задржавања и појачане контроле, ставио и посланике из Скупштине Црне Горе који су гласали да је Србија геноцидна.

Познато гдје се упутила Северина када ју је привела полиција

Познато гдје се упутила Северина када ју је привела полиција

"На спискове сам лично ставио као министар полиције и директор БИА и Србе који носе цвеће на гроб шиптарским убицама, а и бројним усташама који у Вуковару певају `Јури и Бобану`, а онда би да дођу у Бач и још једном нам пљују у лице", објаснио је Вулин.

Према његовим ријечима, сви до једног су цвилили и тражили да им се забрана скине и сви до једног су говорили да има горих од њих, да нису мислили то што су пјевали и причали и сви до једног су кукали да им забрана узима новац или их омета у управљању имовином коју посједују у Србији.

"Неки су молили лично, неки преко менаџера, а неки и преко премијера својих држава. Спискове сам правио ја, као министар полиције и директор БИА, по закону и по савјести и жалим што им се нисам више посветио, јер видим колико олоша је неправедно заборављено. Александар Вучић о томе није био питан, нити је требало да буде", поручио је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.