Reakcija na saopštenje hrvatskog Ministarstva

Vulin razumije ljutnju Hrvatske: Bili su na pogrešnoj strani istorije u oba svjetska rata

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2022. 08:32

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da razumije ljutnju Hrvatske zbog odbijanja Srbije da bude dio antiruske histerije, ističući da bi i on, da mu je djed poginuo u Crnoj legiji pod Staljingradom bio među onim koji se "više raduju mrtvim Rusima nego živim Ukrajincima".

Reagujući na saopštenje hrvatskog Ministarstva inostranih poslova u kojem je navedeno da se Vulin "ne snalazi" u interpretaciji najvažnijih globalnih i istorijskih događaja 20. vijeka, on je ocijenio da to ministarstvo može da laže i da vrijeđa, ali ne može da ospori da su Hrvati bili nepogrešivo na pogrešnoj strani istorije u oba svjetska rata.

Vulin je ukazao da bi Hrvati i ostali na pogrešnoj strani istorije da nije bilo pobjedničkih Srba dovoljno velikodušnih ili naivnih da ih oba puta iz zarobljeničkih logora prevedu u stroj pobjednika, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova je reklo šta misli o sukobu Ukrajine i Rusije i kršenju međunarodnog prava, ali se nije izjasnilo zašto je ćutalo o kršenju međunarodnog prava tokom bombardovanja Srbije. Ili za Srbe nema međunarodnog prava?", upitao je Vulin.

Ministarstva inostranih poslova Hrvatske objavilo je saopštenje u kome se navode brojne laži i uvrede na račun Vulina i ističe da se srpski ministar unutrašnjih poslova "ne snalazi" u interpretaciji najvažnijih globalnih i istorijskih događaja 20. vijeka.


  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.