Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Превелики задатак за Рубина да од Срба направи народ који прихвата западне лажи

  • Извор: СРНА
  • 23.06.2024. 14:36

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин рекао је да је Џејмс Рубин званични цензор САД за Балкан за којег је превелики задатак да од Срба направи народ који прихвата лажи Запада као своју истину.

Вулин, који је и сенатор Републике Српске, каже да није срамота трпити лажи и санкције, али јесте срамота ћутати када се пријети председнику Србије, јер да је он ћутао они никада не би имали прилике ни да ћуте, ни да говоре.

Реагујући на план САД о забрани информација из руских и кинеских извора чији је креатор амерички специјални изасланик и координатор Глобалног центра за ангажовање Стејт департмента Џејмс Рубин, као и на његове пријетње упућене Вучићу, Вулин је истакао Рубин није навео примјер ниједне руске или кинеске лажи.

- Могу ја да му наведем бројне примјере западних лажи. Да је у Сребреници био геноцид, да је бомбардовање Србије хуманитарна операција, да ће СР Југославија бити сачувана, да Садам Хусеин има оружје за масовно уништење, да се НАТО неће ширити на Исток, да ће Мински споразум бити поштован, да ће Дејтонски споразум бити неизмјењен, а да ће Бриселски споразум бити спроведен - каже Вулин.

Он је додао да је Рубин заправо цензор за Србе и да им се зато тако често обраћа преко "Гласа Америке" из Тиране, да мјестом изјаве поручи и гдје је Србима мјесто.

Вулин је додао да најбољи ученик Мадлен Олбрајт сматра да су Срби пријатељи Русије и Кине и да је то посљедица пропаганде.

- Истина је на средини, Срби јесу искрени пријатељи Русије и Кине, али не због пропаганде, већ због непогрешивог српског осећаја да буду тамо где је слобода - каже Вулин.

Према његовим ријечима, цензор Рубин од Србије тражи да забрани руске и кинеске медије у Србији и да ће, ако Србија не постане дио антируске хистерије, цензор "подсетити на прошлост Александра Вучића".

- И није нека пријетња, Вучић има разлога да се поноси својом борбом за српски народ. Ми, Срби, смо поносни на нашег предсједника, а да је неко поносан на Рубина, не би га стрмоглавили из Стејт департмента у Тирану да саставља спискове лица за санкције - рекао је Вулин.

Он је додао да је испред Рубина циљ који ни Мадлен Олбрајт, ни његова супруга Кристијана Аманпур нису остварили, да од Срба створи народ који прихвата њихову лаж као своју истину.

- Превелик је то задатак за цензора из САД, али можда није за оне Србе који се радо јављају на конкурс за достављаче и издајнике - сматра Вулин.

Он је истакао да није срамота бити смијењен од ЦИА, али је срамота ћутати када се од Срба тражи да забораве свако добро које нас везује са Русима и Кинезима.

- Није српски ћутати, јер да Руси и Кинези ућуте када уследе напади на Србију и Српску не би се чуо ни глас Срба. Нема цензуре без аутоцензуре - рекао је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.