Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Кинески и руски утицај на Балкану није изазвао ниједан рат, а западни јесте

  • Извор: СРНА
  • 08.05.2024. 19:09

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин оцијенио је да ни кинески ни руски утицај нису изазвали ниједан рат на Балкану, али да утицај Запада јесте.

"Некада је Запад утицао на изазивање ратова на Балкану а некада их је и водио, али никада није пропустио прилику да буде против Срба", рекао је Вулин, поводом изјаве америчког изасланика Габријела Ескобара да "посјета кинеског предсједника Си Ђинпинга Београду повећава тензије између Србије и западне заједнице".

Он каже да Ескобар то што замјера Кини и Србији примијени на својој земљи.

Хиљаде људи аплаузом поздравило Си Ђинпинга: На такву љубав неће наићи

Хиљаде људи аплаузом поздравило Си Ђинпинга: На такву љубав неће наићи

"А док то не уради, нека се уздржи од покушаја да Србији одређује ко су јој пријатељи, а посебно да нам не пријети погоршањем односа због пријатељства са Кином. Ми, Срби, пријатеље бирамо сами, а непријатељи нас сами изаберу", поручио је Вулин Ескобару.

Он је подсјетио да је Ескобар изјавио да посјета кинеског предсједника Си Ђинпинга Београду повећава тензије између Србије и западне заједнице и позвао партнере "да буду опрезни у вези са кинеском агендом у Европи".

"Да је Осама бин Ладен рекао да је рушење Кула близнакиња грешка и да је исплатио одштете за побијене 11. септембра да ли би онда могао да живи мирно и да се његов злочин не помиње а жртве забораве", упитао је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм