Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Grdno se varaju oni koji kažu da nema Srba i srpskog svijeta

  • Извор: СРНА
  • 25.06.2022. 19:27

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da se grdno varaju svi oni koji kažu da nema Srba i srpskog svijeta, a dokaz za to je i Zavičajni zbor u novosadskom naselju Bukovac koji je okupio Srbe iz svih krajeva.

"Okupili su se danas ovdje u Bukovcu Srbi iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, kao i svih drugih krajeva gdje žive, da bismo još jednom govorili svojim jezikom, pjevali svoje pjesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo. Dakle, svi oni koji misle da ne postojimo neka dođu u Bukovac i uvere se da se grdno varaju", rekao je Vulin novinarima u Bukovcu, gdje je otvoren 22. Zavičajni zbor.

On je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "ovih dana uspio da sačuva Srbiju" od toga da vodi tuđe ratove, da gubi naše stare prijatelje i da ne dozvoli da Srbi postanu igračka u rukama drugih".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Novi Sad i putem ove manifestacije u Bukovcu pokazao kako se čuva srpska kultura i tradicija.

"Novi Sad je primjer da bez obzira odakle dolazili, mi činimo jedan srpski narod. Zato su bitne ovakve manifestacije, jer one čuvaju srpsku kulturu, običaje i tradiciju. Mi pričamo istim jezikom, a pripadamo istoj etničkoj grupaciji", rekao je Vučević.

On je izrazio zadovoljstvo što su na Zbor u Bukovac došli Srbi iz Srpske i opština Federacije BiH gdje su u većini.

Zbor su organizovali Zavičajno udruženje "Manjača" iz tog naselja i Savez krajiških udruženja iz Novog Sada.

Tokom manifestacija održano je i takmičenje kosaca iz Srbije, Srpske i Federacije BiH.

Održana su i takmičenja u sportsko-viteškim disciplinama, bacanju kamena s ramena, skoku udalj, nadvlačenju konopca i štapom, varizanju, klisanju i krmanju.