Predsjednik Srbije

Vučić: Znamo imena naših ljudi koje žele da likvidiraju

  • Извор: Агенције
  • 12.08.2022. 21:56

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da potezi Prištine ne doprinose rješavanju tenzija, kao i da će ići u Brisel da iznese sve sa čime se Srbija suočava.

"Ja u Brisel idem sa dorbom voljom da im pokažem sve opasnosti i izazove sa komija se suočavamo. Oni hoće da ukinu KM table, njihov je jedini cilj to, nije ni da budu prihvaćene njihove samo, nego da se ukinu ove, a na to nemaju nikakvu pravo", rekao je i dodao:

"Kao i to da tražite deklaraciju onima koji imaju srpsku ličnu kartu, a žive na Kosovu, to mogu za one koji ne žive na KiM ali za Srbe koji žive tamo - e, pa to ne može. Oni mogu na silu zajedno sa NATO da sprovedu šta god hoće."

Vučić je naveo da se Albanci ponašaju neodgovorno,

"Albanci se ponašaju neodgovorno, kao i njihove zaštitnice, oni su sad u šoku kako ja znam da su oni pomjerali jedinice. Je l vi stvarno mislite da ja hoću da izmislim da oni hoće da likvidiraju naše ljude na sjeveru. Pa to je rečeno na nihovom sastanku. Oni sada gledaju kako da saznaju kako ja to znam", objasnio je Vučić.

Pojašnjava da sa tim izašao u javnost da bi to spriječio, ali ne vjeruje da je uspio u tome. 

"Oni se neće umiriti dok ne završe sjever Kosova, oni misle da su sve ostalo završlili. Mi nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda. Sve ostalo možete na silu. Ja da vrijeđam ovog mučenog Kurtija, stvarno nisam u stanju... Mi činimo sve da održimo mir, gotovo po svaku cijenu, osim u slučaju da ne krene pogrom i protjerivanje našeg naroda. Smiju se našim traktorima, pošto su oni valjda mnogo hrabri", rekao je.

Predsjednik Srbije prokomentarisao je i dezinformacije o navodnoj izgradnji ruske vojne baze u Srbiji.

"Kažu Putin mene ponižava, i Rusija. A oni u NATO, i imaju i američke i albanske vojnike na svojoj teritoriji kad god to zatreba. To je valjda za ponos, a mi da imamo nekog drugog, to je poniženje. Srbiji nisu potrebne nikakve vojne baze, Srbija će sama da brani svoju državu i narod, da gradi savezništva, i da se ne stidi dobrih odnosa sa Rusijom, Amerikom i Kinom. Sami ćemo da brinemo o sebi", istakao je predsjednik.

Vučić kaže da je on vrhovni komandant još pet godina, i da ga niko neće natjerati da Srbija napravi stranu vojnu bazu na svojoj teritoriji.

"Tri su opcije da se to dogodi, da me smijene, da mi istekne mandat, ili da me ubiju ili umrem. Drugačije ne možete da me natjerate da Srbija izgubi svoju neutralnost vojnu", rekao je Vučić.