Predsjednik Srbije

Vučić: Zapadni partneri da kažu koja će dokumenta poštovati

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2022. 10:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za zapadne partnere ima jednostavno pitanje, a to je koje od pet važnih dokumenata koje su sami donosili žele da poštuju po pitanju KiM, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN.

Јednostavno pitanje za naše zapadne partnere, naveo je Vučić na Instagramu uz video prilog u kome se obraća građanima i zapadnim partnerima.

- Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne parntere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244 , Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum. Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta EU iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na ZB. I upravo u svjetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. Јer, u tački 5 Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244 - naveo je Vučić u video poruci.

Tako da je moje pitanje danas - koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni, poručio je Vučić.


  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.