У Уједињеним нацијама

Вучић вечерас путује у Њујорк, у сриједу сједница о Резолуцији о Сребреници

  • 13.05.2024. 18:43

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће сједница Генералне скупштине УН поводом нацрта резолуције о Сребреници, а прије тога и Савјета безбједности бити одржана 15. маја, те да ће тим поводом вечерас отпутовати у Њујорк како би пружио одговор онима који би жељели да оптуже Србе као геноцидан народ.

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији са Оливером Вархљијем у Београду коме је захвалио на великој енергији коју улаже за унапређење позиције Србије и цијелог западног Балкана.

Он је захвалио Вархљију на "прецизним ријечима око непотребности постојања колективне или немогућности карактерисања читаве једне нације као колективног кривца за злочине који су почињени".

- Умјећемо то да памтимо. Ја сад имам једну вјероватно лошу вијест за мене и за вас. Ја сам мислио да ћу доћи у Котор, као што сам вам рекао заједно са Синишом Малим и Тањом Мишчевић, али ми је управо достављена информација да ће највјероватније сједница Генералне скупштине Уједињених нација, прије тога и Савјета безбједности, бити баш у сриједу, тако да ћу ја чим завршимо вечеру, да идем у Њујорк, пошто онима који би жељели да оптуже Србију као геноцидан народ, неко мора да пружи одговор - рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће да пружи одговор онакав какав заслужују.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:20 Обиљежавање годишњице битке на Козари, пренос

    ''Обиљежавање годишњице битке на Козари, пренос

  • 12:20 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм