Предсједник Србије

Вучић: У договору са Додиком реконструисаћемо породилиште у Бањалуци

  • Извор: СРНА
  • 20.01.2024. 18:50

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће у наредне четири године бити реконструисана скоро сва породилишта у Србији, а у договору са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком исто ће бити учињено и у Бањалуци.

Вучић је представљајући план "Србија 2027 - скок у будућност" истакао да нема прече и веће бриге за дјецу и старе.

"Донијели смо одлуку да реконструишемо скоро сва породилишта у наредне четири године. Прво Београд, затим Ниш, Крагујевац, Нови Сад. У договору са предсједником Републике Српске исто ћемо урадити и у Бањалуци", рекао је Вучић у обраћању јавности у Палати Србија.

Ако хоћемо више дјеце, а не можемо да уредимо породилишта, каже Вучић, онда смо лицемјерни.

Шешељ оставио аманет Србима - повлачи се

Шешељ оставио аманет Србима - повлачи се

Вучић је рекао да је много новца уложено у здравство, те истакао да само неколико земаља у свијету бесплатно лијече толики број болести као Србија.

"У наредне три године ћемо повећати буџете за ријетке болести и иновативне лекове за више од 200.000 милиона евра", рекао је Вучић.

План "Србија 2027 - скок у будућност" предвиђа шест приоритета - подизање животног стандарда грађана, убрзану модернизацију земље, развој инфраструктуре, затим индустријализацију, пољопривреду и животну средину, интегрални развој и Експо 2027. 

Пратите нас и путем Вибера