Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija nije i neće izvoziti oružje Ukrajini i ne postoji nijedan papir koji dokazuje da jeste

  • Извор: Sputnjik
  • 13.04.2023. 15:19

Srbija nije i neće izvoziti oružje Ukrajini, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom jučerašnjih navoda Rojtersa.

- Ovdje nije ni riječ o oružju, nego o municiji. Srbija nije i nikad neće prodavati municiju Ukrajini i ne postoji nijedan papir koji dokazuje da jeste - kazao je Vučić.

Vučić je dodao i da Srbija, kada prodaje municiju i ostalo oružje, prodaje samo takozvanim krajnjim korisnicima, a to nisu ni Ukrajina ni Rusija.

- Da li je smisao uništiti srpske fabrike oružja, šta može biti smisao ove kampanje? - upitao je on i dodao da Srbija nastavlja da ulaže u fabrike i izvozimo svuda gdje je dozvoljen krajnji korisnik.

Podsjetimo, britanska agencija Rojters objavila je juče navodne informacije iz tajnog dokumenta Pentagona da se Srbija obavezala na slanje oružja Ukrajini ili da je to već učinila.

U dokumentu takođe navodno piše da Srbija ima "političku volju i vojne kapacitete" da obezbijedi oružje za Ukrajinu u budućnosti.

Te navode demantovao je juče u ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, a potom i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.