Предсједник Србије

Вучић: Србија је уз Републику Српску, неће бити укидања

  • Извор: СРНА
  • 07.04.2024. 08:25

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да неће бити укидања Републике Српске и да ће Србија бити уз Српску.

"Могу да покушају да је укину, али не верујем да је то могуће, не бих им то савјетовао. То ће бити и једна од тема нашег Васкршњег сабора са Републиком Српском", рекао је Вучић.

Он је навео да је Српска према Дејтону саставни дио БиХ, али да и по Дејтону има своју територију, свој народ и своје ингеренције.

"Неће бити укидања Републике Српске, ма шта неки говорили и ма шта многи ма о чему маштали", рекао је Вучић синоћ за ТВ "Информер", поводом намјера да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

Он је истакао да ће Србија у покушају да спријечи ту резолуцију причати са свима.

Вучић је рекао, поводом америчких и западних санкција руководству Републике Српске, да нису санкције које неко некоме уведе слика срамоте тог против ког су санкције уведене, већ оних који су те санкције уводили.

Поводом приче о репарацијама од Србије, он је подсјетио на пресуду међународног суда у корист Србије да није Србија крива за Сребреницу и да се не може судити два пута о о истој ствари.

Додик: Посјета делегације Мађарске додатно учврстила наше односе

Додик: Посјета делегације Мађарске додатно учврстила наше односе

Он је подсјетио да је у Сребреници био замало линчован, а да још нико није одговарао нити ухапшен због тога и да је то преседан.

"Јесте ли чули да су ови странци који управљају ситуацијом у БиХ од Ескобара до Шмита, тражили да буду ухапшени нападачи? Не. Знате ли земљу у свету где је извршен покушај линча над председником друге земље, а да нико није одговарао због тога... Наставиће да лажу, и сви ће ћутати. То им се уклапа у наратив. Срби морају да буду зликовци и да буду криви", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера