Предсједник Србије

Вучић шаље специјалног изасланика код предсједника Скупштине УН: Борићемо се до посљедњег тренутка

  • Извор: АТВ
  • 11.04.2024. 19:52

Шансе су нам минималне, али ћемо се против резолуције о Сребреници борити до посљедњег тренутка, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије.

Вучић је данас након састанака највишег руководства Српске и Србије истакао да ће у понедељак послати специјалног изасланика код предсједника скупштине УН и тражити да размотре кршење свих процедура.

"Обавеза је да се питањем БиХ бави Савјет безбједности у складу са повељом Уједињених нација, зато што је и даље ријеч о нестабилном региону, зато што и даље ту постоје и међународне снаге, чак и оно што они називају високи представник, да није, не би постојао и не би га слали", рекао је Вучић.

Додик најавио велики народни митинг против свега што се покреће мимо процедура

Додик најавио велики народни митинг против свега што се покреће мимо процедура

Вучић је упитао зашто баш у овом тренутку се доноси резолуција.

"Је ли обиљежавате 29 година? Они знају да ће имати мање влада које ће то подржати у будућности и зато им се жури", истакао је Вучић.

Вучић је нагласио да резолуција о геноциду није оптужила Нијемце за злочине у Крагујевцу, Краљеву већ само за злочине над Јеврејима.

"Шта је смисао свега? Да српски народ прогласе геноцидним", истакао Вучић.

Састанак највишег руководства Српске и Србије: Конференција за новинаре на АТВ-у

Састанак највишег руководства Српске и Србије: Конференција за новинаре на АТВ-у

Вучић је истакао да је коментар њемачке амбасадорке срамотан.

"На коментар Мађарске рекли су да за Србију никад није вријеме, е па нека за вас јесте. Ваљда су мислили да ће сви да се тресу од страха. Како људи не познају српски народ. Тог дана када ту резолуцију будете усвајали видјећете колико смо поносни. Тих дана позваћемо све Србе свуда гдје год да живе, на сваком мјесту истаћи ћемо наша националан обиљежја, дан након што нас прогласе за геноцидан народ, е дан касније ћемо да истакнемо нашу најљепшу тробојку и да покажемо да српски народ никада неће моћи да сруше", рекао је Вучић.

Вучић додаје да је замолио руководство Републике Српске да сваки дан разматра могућности и да се ради свакодневно.

Једна од тема о којој ће се такође разговарати, јесте и организација предстојећег Ускршњег сабора Србије и Републике Српске, који је раније најавио предсједник Србије, а који ће се одржати 5. и 6. маја.

Пратите нас и путем Вибера