Brisel

Vučić se sastao sa Boreljom i Lajčakom

  • Извор: СРНА
  • 21.11.2022. 09:49

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa visokim predstavnikom za spoljnu politiku EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom počeo je u Briselu, rečeno je u Misiji Srbije pri EU.

Sastanak je počeo u 9.00 časova, a Borelj se prethodno u 8.00 časova odvojeno sastao sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem, prenose beogradski mediji.

Poslije odvojenih susreta, predviđen je zajednički sastanak Borelja sa Vučićem i Kurtijem.

U Briselu se održavaju vanredni sastanci zvaničnika EU sa delegacijama iz Beorgada i Prištine o krizi na Kosovu i Metohiji uoči početka najavljenog kažnjavanja vlasnika vozila sa srpskim tablicama.

Prema najavama iz EU, fokus sastanka je pronalaženje izlaza iz trenutne krize i izbjegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, odnosno rješenje pitanja registarskih tablica i povratka Srba u kosovske institucije.

Vučić je juče rekao da nije optimista da bilo šta može da se učini, te dodao da je pozicija Srbije čista i da je jasno saopšteno da mora da se osnuje zajednica srpskih opština i da mora biti ukinuta odluka Prištine o tablicama.


(Foto: Arhiva)

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок