Srbija

Vučić s njemačkim izaslanikom: Beograd za poštovanje međunarodnog prava

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2022. 13:25

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa specijalnim izaslanikom njemačke Vlade za zemlje zapadnog Balkana Manuelom Saracinom naglasio da se Srbija u svim pitanjima u regionu dosljedno zalaže za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svih zemalja.

Vučić je ponovio da je pozicija Srbije i neprestano angažovanje na svim poljima kako bi se očuvao mir neophodan za dalje jačanje povjerenja i svestraniju regionalnu saradnju, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

On je istakao da je Srbija do sada pokazala da je regionalno povezivanje i te kako moguće, jer je inicijativa "Otvoreni Balkan" primjer izuzetno dobre saradnje.

Vučić je naglasio da Srbija nastavlja sa politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima i da je posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rješavanja svih izazova, ali i najboljem putu za očuvanje stabilnosti s ciljem što bržeg razvoja i napretka svih zemalja u okruženju.

"Upravo zato Srbija cijeni i podržava i Berlinski proces kao format koji na konkretan način i putem konkretnih projekata podržava evrointegracije zapadnog Balkana", poručio je predsjednik Srbije i dodao da je Srbija proaktivan učesnik svih foruma koji prepoznaju napore zemalja regiona na evropskom putu.

Saracin i Vučić razgovarali su o aktuelnoj situaciji u regionu, kao i o mogućnostima za dodatno unapređenje međusobnog povezivanja i sveobuhvatne saradnje zemalja zapadnog Balkana, prije svega, u oblasti ekonomije.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм