Predsjednik Srbije

Vučić: Planirali su moje ubistvo

  • Извор: n1info.com
  • 09.11.2022. 13:07

Predsjendik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je navode izrečene na Specijalnom sudu u Beogradu za vrijeme suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, poznatom kao Velja Nevolja.

Belivukov suradnik Srđan Lalić, koji je na sudu govorio u svojstvu svjedoka, rekao je da je Belivukov klan planirao Vučićevo ubistvo.

Belivuku i saradnicima sudi se za sedam ubistava i niz krivičnih djela.

"Pojaviće se novi podaci. Naše bezbjednosne službe ne izmišljaju. Govorili su i mom ubistvu, sada imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. Znamo i ko je trebao učestvovati u izvršenju atentata, i u prvom pokušaju i u idućem pokušaju", rekao je Vučić na konferenciji za medije, javlja "N1 Srbija".

Navodno je atentat bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanju na Savskom trgu u Beogradu.

Vučić je kazao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio, bili angažovani svi snajperisti i specijalci iz Srbije. Istakao je da je on odbio da nosi pancirku.

"Ja sam se u tom trenutku, prije nego što sam krenuo ka govornici, okrenuo prema Aleksandru Vulinu i pitao ga šta mu je i što se trese od straha. To sam ga pitao u šali jer je Vulin odgovoran čovjek, a ja nisam htio nositi pancirku. Ako smo zemlju doveli dotle da kriminalci mogu ubiti šefa države, onda to govori o nama. Meni ne pada napamet da se krijem od svog naroda. Dok sam živ, ići ću uz svoj narod, pancirku neću nositi", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je dodao da u borbi s mafijom država pobjeđuje, ali da i ima još puno problema.

"Glavu smo joj dobrim dijelom odsjekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema s kojima se suočavamo. To ćemo morati riješiti u narednom vremenu", kazao je Vučić novinarima, piše "N1 Srbija".

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)