Aleksandar Vučić

"Neosuda zabrane ulaska patrijarhu - među najvećim sramotama međunarodne zajednice"

  • Извор: СРНА
  • 27.12.2022. 13:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je jedna od najvećih sramota međunarodne zajednice što nije osudila zabranu ulaska NJegovoj svetosti patrijarhu srpskim Porfiriju u južnu pokrajinu i poručio da ni prištinski režim niti njihovi pomagači ne mogu Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/ da otmu iz duše srpskog naroda na Kosmetu.

On je novinarima u Beogradu rekao da je i tokom današnjeg razgovora upoznao patrijarha Porfirija o situaciji iz političkog i bezbjednosnog ugla, poručivši da onemogućavanje poglavara SPC da ode u Pećku patrijaršiju koje su izvele prištinske vlasti, najbolje govore o onima koji su to organizovali.

"A, to je samo delimično prištinski režim, sramota me je bilo da čitam saopštenje onih drugih. Sram Vas bilo lažovi, sve do jednog!", poručio je Vučić.

On kaže da su Srbi juče shvatili da su "krivi" što imaju SPC i štoj je njen patrijarh poželio da ode u Pećku patrijaršiju.

"To je jedna od najvećih sramota koju su sebi mogli da priušte. Oni ne mogu ni patrijarha ni SPC da otmu iz duše srpskog naroda", rekao je Vučić.

Sastanak predsjednika Srbije sa patrijarhom Porfirijem najavljen je juče u popodnevnim časovima, a nakon što je patrijarhu onemogućeno da posjeti Kosmet i Pećku patrijaršiju uoči Božića.

Sastanku u zgradi Patrijaršije je prisustvovao i NJegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i NJegova svetost patrijarh srpski su se, mimo zvanične najave, sastali i kasno sinoć. 

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм