Predsjednik Srbije

Vučić: Neki Rusiji ne mogu ništa, pa se iživljavaju na Srbiji

  • Извор: Танјуг
  • 06.06.2022. 20:02

Histerija koja se vidjela u prethodna 24 sata oko najavljivane posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji, pokazala je šta neki zapravo žele - pošto ne mogu ništa da učine ili kažu Rusiji, oni se iživljavaju nad Srbijom, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ne govori o Amerikancima ili nekim drugima, već o “nekim manjima“.

Vučić je za RTS, komentarišući riječi Lavrova da je Srbija bila spremna da bude domaćin i da takvu politiku vidi kao hrabar potez, rekao da ne misli da je to njegova lična hrabrost, već racionalan, razuman, umirujući put u Evropi, u kojoj danas nije lako čuti glas razuma i dijaloga.

- Nije to pitanje sticanja ili gubljenja političkih poena, biće stvari koje se ljudima dopadaju, ili ne, ali mi moramo zemlju da sačuvamo - rekao je Vučić.

Ukazao je na ponašanje okruženja, medija i političara iz okruženja, polovinu evropskih medija.

- U Srbiju je u posljednja 24 sata stiglo više zapadnih medija nego ne znam kada, čekajući da naprave sliku Vučića i Lavrova, ne zbog njega, Rusije, već da mogu da ocrne i napdanu Srbiju - naveo je Vučić.

Upitao je šta je Srbija loše uradila i kome je stala na sjenku, da li je bilo kome bilo šta oduzela, i da li to što ne želi uvijek da bude dio čopora, izaziva nečiju glavobolju.

- Da li zato ta mala zemlja ne smije da postoji - upitao je Vučić.

Kako je rekao, histerija koja je viđena u pretodna 24 sata, sve je pokazala, ali on nije želio da učestvuje u tome.

- Јa ni riječ nisam rekao, ali to je pokažalo šta žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa, i tu ne mislim na Amerikance ili neke druge, oni su tiši i manje glasni, nego na neke manje, koji misle da imaju pravo da nas lupaju po glavi, a koji Rusiji ne smeju da kažu ni urade ništa, pa kažu - ajde da se iživljavamo na maloj Srbiji, od Karla Bilta do Hrvatske - rekao je Vučić.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица