Предсједник Србије

Вучић: На Свесрпски сабор у Београду доћи ће 10.000 људи из Српске

  • Извор: СРНА
  • 04.06.2024. 21:07

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да се на Свесрпском сабору у Београду у суботу, 8. јуна, очекује око 10.000 људи из Републике Српске, додајући да ће их сигурно бити најмање шест до седам хиљада.

Вучић је оцијенио да ће Свесрпски сабор Србије и Републике Српске бити велика манифестација и велика фешта за Београђане, на којој ће наступити више од хиљаду чланова културно-умјетничких друштава из Србије и исто толико из Републике Српске.

Он је најавио да ће бити успостављена сарадња на свим нивоима, истичући да ће бити одржана заједничка сједница влада Србије и Републике Српске и да ће бити усвојена заједничка декларација.

"Имаћемо и много ствари из сфере културе и коначно ћемо одредити све задатке по питању изградње Музеја жртава Јасеновца и у Доњој Градини и у Београду. То је страшно важно и коначно морамо да кренемо да радимо", рекао је Вучић за РТС.

Сукоб Мирка Ћурића и Небојше Вукановића

Сукоб Мирка Ћурића и Небојше Вукановића

Он је најавио да ће сваки министар у Влади Србије и сви директори јавних предузећа имати свог госта из Републике Српске, као и директори музеја, који ће са колегама из Српске потписивати споразуме и меморандуме о сарадњи, што ће чинити и људи из медија.

"Сви треба да виде шта је то што можемо да учинимо, прије свега и увијек поштујући Дејтонски споразум и позивајући неодговорне иностране факторе који руше Дејтонски споразум, увијек оптужујући другога да руши тај споразум", рекао је Вучић.

Он је додао да ће на Сабор бити позвани представници Срба из Црне Горе и других земаља региона, истичући да су на тај скуп добродошли сви они који се не стиде своје матице, за разлику од оних других, који за своју критику и кукњаву увијек могу лако да нађу мјесто у Загребу, Подгорици и у другим центрима. 

Пратите нас и путем Вибера