Predsjednik Srbije

Vučić izrazio nezadovoljstvo zbog sprečavanja dolaska Lavrova

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2022. 13:48

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su spriječile dolazak u Beograd šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Vučić je na sastanku sa ruskim ambasadoru Aleksandrom Bocan-Harčenkom rekao da će Srbija, uprkos svemu, čuvati nezavisnost i samostalnost u političkom odlučivanju, nastaviti evropski put uz njegovanje tradicionalnih prijateljskih i partnerskih odnosa sa zemljama na svim kontinentima i očuvanje vojne neutralnosti.

Predsjednik Srbije rekao je da se nada da će se uskoro vratiti vrijeme mira i saradnje, te da će dijalog i razgovor postati jedino sredstvo komunikacije u savremenom svijetu, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za odnose sa medijima.

Bocan-Harčenko obavijestio je Vučića o razlozima otkazivanja posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova.

On je rekao da je Lavrov onemogućen da dođe, jer avion ruske Vlade nije dobio neophodne dozvole za prelet na ruti do Beograda.

Bocan-Harčenko je izrazio zahvalnost srpskim vlastima za pomoć u pripremi posjete i uručio Vučiću odgovarajuće dokumente.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova.

Sagovornici su razgovarali o brojnim temama iz bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, konstatujući neophodnost detaljnijih razgovora na svim nivoima, a predsjednik Srbije rekao da će tokom dana srpskoj javnosti da objasni detalje u vezi sa posjetom Lavrova.

Lavrov je danas na pres-konferenciji u Moskvi izjavio da je očigledno da Brisel i NATO žele da u "zatvoreni Balkan" pretvore taj region, te poručio da odnose Srbije i Rusije niko neće uspjeti da sruši.

Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je trebalo da posjeti Beograd danas i sutra.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица