Предсједник Србије

Вучић: Београд више неће дозволити да га преваре и доведу пред свршен чин

  • Извор: СРНА
  • 17.03.2024. 11:39

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је промјену доктрине и приступа зато што су Србију по питању Косова и Метохије много пута преварили тобожњи пријатељи, те више неће дозволити да је преваре и доведу пред свршен чин.

Вучић је подсјетио да је прије 25 година, када је било НАТО бомбардовање Србије, оружјем кренуло отимање Косова и Метохије Србији.

"До дана данашњег се нису зауставили и неће. Ако ништа, часно је чувати слободу и штитити међународно право у данашњим условима, тако да ће Србија наставити да то ради и у будућности", нагласио је Вучић.

Он је најавио да ће наредних дана говорити више о ситуацији и у региону и свим опасностима за европски континент и Србију.

Петковић: На Косову се десило етничко чишћење Срба у присуству међународних представника

Петковић: На Косову се десило етничко чишћење Срба у присуству међународних представника

Вучић је рекао да ће бити много тешко за Србију јер је нечија намјера да гура српски народ што даље од Косова и Метохије, а истовремено да онима који протјерују Србе обезбиједе пуни легитимитет и легалитет за њихове акције и то је само дио онога шта се спрема.

"Очекујем само лоше вијести за нас и о томе ћу да говорим наредних дана. Објаснићу како су нас варали, лагали, глумили и неки тобожњи пријатељи и други, а тиче се чланства Косова у Савету Европе. Рекли смо им шта ће се догодити уколико се то догоди, будући да они мисле да имају право на тумачење споразума на лажан начин", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Додик: Погром Срба са Космета траје деценијама, а мартовски је био најбруталнији

Додик: Погром Срба са Космета траје деценијама, а мартовски је био најбруталнији

Он је навео да је Србија увијек спремна за дијалог и разговоре, али ће њен приступ бити знатно другачији.

"Важно је да снажимо себе, да добро разумемо своју позицију. Неће бити лако, нашем народу на Косову и Метохији понајмање, али ће бити и промене у нашој доктрини и приступима. Више нема да нас доведу пред свршен чин и кажу сагласили сте се са тим", поручио је Вучић. 

Пријем ученика и наставника са Косова и Метохије

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Београду на пријему ученика и наставника основних школа са Косова и Метохије да страшни погром српског становништва у јужној српској покрајини истом жестином и жустрином траје и данас, али да они никада неће бити сами јер је Космет духовна и државна колијевка српског народа.

Пријем је одржан у Палати Србија, након чега је Вучић у обраћању захвалио дјеци са Космета што су посјетили Београд на 20. годишњицу страшног погрома српског становништва у јужној српској покрајини, који истом жестином траје и данас.

Чак се, додао је Вучић, ни методе не мијењају много, уз исту сладострасну подршку оних који су их подржавали и бомбама 1999. године, али сада само мало увијеније у неку другачију форму.

"Хвала вам, драга дјецо, заједно са вашим родитељима и наставницима, што волите Србију. Знате да је то ваша земља, да имате само један главни град, а то је Београд", рекао је Вучић.

Он је указао да се над Србима на Косову и Метохији ових дана спроводи терор, док јуначку Бањску покушавају да прогласе некаквим мјестом зла, не знајући колико су патњи и зла нанијели српском народу.

"Желимо вам да дуго живите са својим породицама на нашем Косову и Метохији. Србија није нешто што је ван вас. Ми смо дио вас. Бићемо заједно са вама и никада неће бити сами", рекао је Вучић.

Анђела Милошевић, ученица седмог разреда ОШ "Бановић Страхиња" у Бањској, обраћајући се у име ученика, рекла је да српској дјеци на Косову и Метохији недостаје слобода и да свакодневно живе у страху, те уручила Вучићу цртеже који су нацртали, а Вучић им је узвратио пригодним поклонима, уз поруку да предаја никада није била опција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.