Ministar odbrane Srbije

Vučević: Vojni veterani očuvali kontinuitet državnosti srpskog naroda

  • Извор: СРНА
  • 04.12.2022. 11:44

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević uputio je čestitku povodom Dana vojnih veterana, ističući da se obilježavanjem ovog datuma njeguju tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, koji su očuvali nacionalni identitet i kontinuitet državnosti srpskog naroda i Vojske, vođeni vjerom u oslobođenje Srbije.

Vučević je istakao da su borci tada dokazali da se jedinstvom, hrabrošću i upornošću sve može postići i da vojni veterani, njegujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju nacionalni ponos i da ne smiju biti zaboravljene, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

- U želji da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu od neprijatelja, klanjamo se pred senima onih kojih više nema i kažem vječno hvala svim veteranima na žrtvama koje su podnijeli uz obećanje da one nisu bile uzaludne. Njihov duh nastaviće vječno da živi kroz potomke - naveo je Vučić.

Dan vojnih veterana u Srbiji se obilježava 4. decembra na dan kada je prije 110 godina potpisano primirje između saveznika, među kojima je bila i Srbija, i Otomanske carevine, koja je poražena u tom sukobu.

Tada je brigu o veteranima i njihovim potrebama preuzelo Ministarstvo vojno u okviru Vlade Kraljevine Srbije.

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм