Potpredsjednik Vlade Srbije

Vučević: U Narodni pokret za Srbiju dobrodošli svi koji su za suverenu državu

  • Извор: Танјуг
  • 12.03.2023. 12:21

Potpredsjednik Vlade Srbije i potpredsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da je Narodni pokret za Srbiju, čije je formiranje predsjednik Aleksandar Vučić najavio za kraj maja ili početak juna, nadstranački i da su u njemu dobrodošli svi koji Srbiju vide kao stabilnu i suverenu državu.

Vučević je istakao da pokret treba da ujedini i različite političke stranke, ali i ljude koji nisu članovi partija, kao i da je to pokret, prije svega, za budućnost države i naše djece.

Vučević je za RTS najavio da će Skupština SNS-a 27. maja odlučivati, između ostalog, i o prijedlogu predsjednika Aleksandra Vučića za formiranje Narodnog pokreta za Srbiju krajem maja ili početkom juna.

- Da SNS pozove sve one koji vide Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu, u kojoj žele da Srbija donosi odluke vodeći računa o svojim državnim i nacionalnim inetersima, a ne slušajući diktate sa jedne, druge ili neke treće strane, sjedeći na svojoj stolici i misleći svojom glavom - da se ujedine u jedan nadstranački pokret, front za odbranu Srbije prije svega u periodu koji je pred nama imajući u vidu sve ono što se dešava u svijetu, a i pritiske kojima je izložena Srbija - ukazao je Vučević.

Prema njegovim riječima, Narodni pokret za Srbiju treba da ujedini organizacije, udruženja, pojedince, intelektualce, zanatlije, privrednike, radnike, zemljoradnike - sve one koji žele zaista da budu dio prodržavnog srpskog pokreta, ali ne isključujući nijednu naciju koja je dio stanovništva Republike Srbije.

Vučević je ukazao da je potreban državni i nacionalni konsenzus da bi Srbija izdržala pritiske u vezi sa Kosovom i Metohijom, sukobom u Ukrajini i drugim pitanjima, napominjući da nadstranački pokret neće gasiti političke stranke.

On je rekao da su u pokret dobrodošli svi oni koji vide Srbiju kako je predstavio Vučić.

Vučević je rekao da osnivanje pokreta nije uvod u vanredne parlamentarne izbore, ali da to ne znači da neće biti parlamentarnih izbora sa lokalnim i pokrajinskim ili kad god.

Povodom posjete Beogradu specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka u ponedjeljak i utorak, Vučević je istakao da Srbija nikada nije bježala od razgovora i da su svi dobrodošli.

Vučević je ukazao da je pitanje svih pitanja gdje se stiglo sa Zajednicom srpskih opština, a da se onda dalje može razgovarati o svim drugim temama, osim o priznanju nezavisnosti i ulasku tzv. Kosova u UN.

Mediji prenose da bi 18. mart, za kada je u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji najavljen sastanak na visokom nivou, mogao biti "Dan D" u razgovorima Beograda i Prištine.

Vučević povodom toga kaže da se po ko zna koji put to pominje, ali da tog dana nema, već da ima mnogo teških dana i mnogo složenih razgovora, diplomatije, odbrane državnih i nacionalnih interesa.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.