Ministar odbrane Srbije

Vučević: Srbija životno zainteresovana za sporazum sa Albancima

  • Извор: СРНА
  • 15.12.2022. 09:29

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je Srbija životno zainteresovana za istorijski sporazum sa Albancima o Kosovu i Metohiji, ističući da taj dogovor mora da bude satkan od kompromisa, a ne od toga da jedna strana dobije sve, dok druga ništa.

Vučević je ukazao da je problem u tome što međunarodna zajednica Srbiji stalno poručuje "ako budete dobri, dobićete nešto u perspektivi", dok se Prištini obećava sve i toleriše sve, pa i to da još nije napravila ni početne korake da formira Zajednicu srpskih opština.

- Nemamo ništa od toga da kukamo da međunarodna zajednica nije fer prema nama. Uprkos svemu, mi ne smijemo da napuštamo pregovore jer bismo platili cijenu - rekao je Vučević za Televiziju "Hepi".

On smatra da srpski predstavnici moraju da budu politički zreli i prihvatiti okolnosti koje nisu idealne i u skladu sa tim štititi nacionalne interese.

- Moramo da istrpimo erupciju licemerja i svega drugog negativnog kako bismo zaštitili sebe. Ne smemo dozvoliti da nas nose emocije, već moramo da budemo racionalni i hrabri. Sve što nam se dešava ne smije da bude razlog da mi sebe izolujemo - rekao je Vučević.

On je istakao da Srbija ne želi ratove ni bilo kakve sukobe, jer je, kako kaže, ratovala i više nego što treba u 20. vijeku i doživjela velika stradanja.

- Srbija bi danas imala tri puta više ljudi da nije toliko stradala. Nećemo sukobe i radimo i navijamo za to da politika rešava sporna pitanja, a ne vojska, koja čuva Srbiju i njene građane. Vojska je spremna i osposobljena da izvrši taj zadatak - zaključio je Vučević.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.