Премијер Србије

Вучевић: Спремни смо на дијалог, све друго води у ћорсокак

  • Извор: Танјуг
  • 13.06.2024. 21:31

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је вечерас да је Београд спреман на дијалог са Приштином, а да све друго води у ћорсокак.

Он је за Јуроњуз рекао да не треба да заборавимо да је Кфор присутан на Косову и Метохији, као и да смо окружени земљама чланицама НАТО, али да оно што треба да радимо јесте да економски оснажујемо Србе у Покрајини и пружамо грађански отпор који је дозвољен.

- Срби треба да буду мудри, ми стрпљиви и тактички и не откривамо све карте - рекао је он.

Како је рекао мир у региону је угрожен јер поред реторике појединих политичара у БиХ, постоје константни напади на Србе на КиМ.

- То што (премијер привремених приштинских институција Аљбин) Курти ради је игра са живцима. Он показује своју неодговорност. Очекујем веће притиске у вези рjешења за КиМ, али на нас, не на Приштину. Курти није кажњен за своје потезе и тешко ми је да прихватим да на њега не могу да утичу земље Квинте - рекао је Вучевић.

Додао је да се сутра навршава годину дана од забрана увоза српске робе на КиМ, али да је наш циљ да сачувамо Србе на КиМ.

- Морамо да појачамо притисак на међuнародну заједницу, да не будемо обесхрабрени због недостатака реакције међународне заједнице. Мoрало је да се иде на нека риjешења, на риjешавање неких малих ствари које олакшавају живот, а не на то да једна страна треба да добије све дуга ништа - рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем Вибера