Конференција за новинаре

Вучевић и Мојсиловић: Откуд албанским нинџама пушке из Србије, да нисмо можда и њих обучавали?

  • Извор: Курир
  • 02.10.2023. 12:40

Потпредсједник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обраћају се из Дома Војске поводом догађаја у Бањској и лажи које је изрекао министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељај Свечља.

- Води се систематска кампања против Војске Србије, против њеног размјештања на територији Србије - рекао је он и нагласио:

- Уколико Војска Србије добије такву наредбу од предсједника Србије као врховног команданта да уђу на територију Kосмета, Војска Србије ће такав задатак и извршити, успјешно и професионално - нагласио је Вучевић додавши да би такав евентуални задатак био професионално извршен и свакако унапријед најављен Kфору јер "ми ништа не радимо иза леђа".

- Генерерал Мојсиловић и ја данас ћемо се бавити само чињеницама - рекао је Вучевић наглашавајући да је сарадња са Kфором добра у складу са Kумановским споразумом и Резолуцијом СБ УН 1244, те да Срби који живе у јужној покрајини против тога нема ништа.

Генерал Мојсиловић: Није било формалног повећања борбене готовости

Начелник ГШ генерал Милан Мојсиловић рекао је да га чуди "забринутост" из Приштине када није било никаквог повећања борбене готовости.

Додао је да није било никаквог обучавања никаквих терористичких снага нити икаквог упада на територију Kосова.

- Ја 37 година носим униформу и сматрам да имам некаквог војничког искуства - рекао је Мојсиловић и нагласио да је ВС званична и озбиљна институција те да никаквог говора о обучавању некаквих терориста и некаквом упаду на KиМ није било, те да такви наводи вријеђају интелигенцију.

- У складу са нашом евиденцијом, Милан Радоичић никада није никада, понављам никада, учествовао на вјежбама на Пасуљанским ливадама, нити је икада испалио ниједан метак, нити иједну гранату - рекао је Мојсиловић и додао да шта Радоичић ради на свом имању није ствар Војске Србије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена