Премијер

Вучевић: Циљ политике је мир, стабилност и бољи живот грађана

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2024. 18:20

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је након дочека званичника из Републике Српске на градилишту ауто-пута и новог моста на Рачи да је то најљепша прича за почетак сутрашњег Свесрпског сабора, прича о конкретним стварима које треба да побољшају квалитет живота грађана.

"Кључна је прича о животу, како да имамо боље, безбедније путеве, како да људи имају веће плате и пензије, како да сачувамо наш културни идентитет, не угрожавајући никога, чувајући мир и стабилност у региону. То је наша политика", рекао је Вучевић.

Премијер Србије је истакао значај мира и колико је он потребан.

Вулин, Каран и Кострешевић: Сви Срби биће заштићени, гдје год да живе

Вулин, Каран и Кострешевић: Сви Срби биће заштићени, гдје год да живе

"Нама је мир потребан, ми у миру радимо ове пројекте и не спремамо се ни за какве сукобе и свађе, него за заједништво, саборност и рад због грађана", навео је премијер Србије након сусрета којем су присуствовали предсједници парламената Српске и Србије Ненад Стевандић и Ана Брнабић, предсједници влада Радован Вишковић и Милош Вучевић, као и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Вучевић је рекао новинарима да се ауто-пут гради да би се, прије свега, олакшао живот грађанима и са једне и са друге стране ријеке Саве.

Он је изразио наду да ће турски партнери који су извођач радова, као и српске компаније и компаније из Републике Српске поштовати рокове, те навео да су представници извођача рекли да ће до краја године бити завршена дионица од Кузмина до Сремске Раче.

"То значи да имамо директну везу ауто-пута Београд-Загреб са прелазом овде на Сремској Рачи и оно што је важно, јесте интегрисани гранични прелаз са стране Србије, биће ту царинске и граничне испоставе и једне и друге државе, да људи не морају два пута да се заустављају, него да на једном заустављању прођу све те административне процедуре", навео је Вучевић.

"Бошњаци се сложе да је 9. јануар дан настанка Српске, а прође им теза да је Сретење дан устанка свих Срба"

Премијер Србије је нагласио да се залаже за што веће поједностављење или упрошћавање административних процеса за путовање људи.

"Ово су најближе државе, народи који причају истим језицима, без обзира како се зове, много тога нас спаја и не треба да дозволимо да нас администрација дели. Што једноставнији прелаз је пре свега у корист грађана и једне и друге државе и свих који користе овај пут", закључио је Вучевић.

Он је рекао да треба водити рачуна и о житељима Сремске Раче, да и они могу да функционишу, живе и раде и да не буду изоловани од нормалног живота.

Српски премијер вјерује да ће и званичници из Републике Српске заједно подржати да се изградња ауто-пута настави.

"Ми не стајемо ту, када пређемо на страну БиХ, односно Републике Српске, идемо ка Бијељини и то се већ ради, а делом се финансира и из Србије. Нама је циљ да спојимо овај део Србије са Семберијом, са другим градом по величини у Републици Српској, гдје живи велики број људи који има породице и са једне и са друге стране реке и да људи још боље, лакше и безбедније путују“, рекао је Вучевић.

Званичници Српске и Србије се састали на Рачи: Заједнички успјеси

Званичници Српске и Србије се састали на Рачи: Заједнички успјеси

Према његовим ријечима, суштина је у људима.

"Није питање неког објекта, него да из Бијељине људи лакше дођу до Београда или Новог Сада и обрнуто и онда, наравно, да наставимо даље да радимо са Владом Републике Српске да градимо ауто-пут од Бијељине ка Добоју и да се спојимо са Бањалуком", истакао је Вучевић.

Он каже да је то оно што се маштало још од деведесетих година прошлог вијека, вјероватно и раније, да не буде изазовно путовати коридором, него да буде безбједно и уживање.

"И све то радимо да би људи остали на овим просторима", закључио је Вучевић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм