Aleksandar Vučić

"Vlada će raditi ubrzano na putu ka EU, ali neće biti antiruska"

  • Извор: Танјуг
  • 16.07.2022. 11:55

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vjeruje da će buduća vlada biti vlada koja će da brine o interesima Srbije i dodao da će to biti srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji, ali da svakako neće biti antiruska.

Odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu dokle se stiglo sa konsultacijama i da li će buduća Vlada Srbije biti proevropska ili proruska, Vučić je ponovio da će o konsultacijama da govori kada se one završe, ali da je već sada potpuno jasno, i poslije prva dva dana konsultacija, da postoji nedvosmislena većina u Narodnoj skupštini Srbije.

- Vjerujem da će buduća vlada da bude srpska vlada koja će da brine o interesima Srbije, a naravno da će ona da bude, slagali se mi ovako ili onako sa nekim, vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji - rekao je Vučić.

Kada govorite istinu, dodao je, kada imate jednu politiku onda uvijek govorite isto.

- Da, radićemo ubrazno na evropskom putu Srbije i vjerujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo, ali takođe ta vlada svakako neće biti antiruska i čuvaće naše tradicionalna prijateljstva - poručio je Vučić.

On je dodao da nema kao što je pred Evropljanima uvijek spreman da kaže kakvi su nam prijatelji Kinezi, tako i pred  kineskim prijateljima uvijek govori o evropskom putu Srbije.

Naglasio je da vlada mora da nosi teret samostalnosti i nezavisnosti o donošenju odluka.

- To je nešto što vjerujem da mora da bude tekovina svake buduće vlade i to je garant da ćemo voditi svoju politiku na strateški put i evropski put, ali politiku u kojoj ćemo odluke da donosimo sami bez pritisaka spolja ili pritisci će da postoje, ali naše je da donosimo odluke uvijek u najboljem interesu našeg naroda - rekao je Vučić.

Dodao je vlada prije svega mora da bude sastavljena od vrijednih ljudi kojima će timski interes i interes Srbije biti ispred interesa lične promocije i ličnog materijalnog bogaćenja.


  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.