Jaka oluja

U Srbiji zbog nevremena vanredna situacija u sedam gradova i opština

  • Извор: Спутник Србија
  • 23.07.2023. 08:00

Zapadni, jugozapadni i istočni dijelovi zemlje bili su sinoć na udaru jakog nevremena praćenog olujom i pljuskovima. Vanredna situacija proglašena je u sedam gradova i opština.

Snažno nevrijeme, koje je juče zahvatilo Srbiju, nanijelo je veliku štetu.

Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice, izjavio je za RTS da je do sada proglašena vanredna situacija u sedam gradova i opština.

- I to dvije vanredne situacije na teritoriji cijelog grada — Novog Sada i Sremske Mitrovice i na teritoriji četiri opštine – Šid, Ruma, Irig, Sečanj i na dijelu teritorije opštine Požega - naveo je Vidović.

On je rekao da su vatrogasci posljednjih dana reagovali 495 puta, kao i da je bilo ukupno angažovano 1.186 vatrogasaca sa 454 vozila, ali i 172 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.

- Većina intervencija odnosila se na uklanjanje oborenih stabala, dijelova fasade i požara koji su nastali kao posljedica udara groma - dodao je Vidović.

Prema njegovim riječima, samo juče vatrogasci su intervenisali 177 puta, a tokom noći intervenisali su u Zaječaru, Soko Banji, Loznici, Kruševcu i Nišu.

Inače, Zaječar i okolina našli su se sinoć dva puta na udaru nevremena.

Iz sela Veliki Izvor stanovnici su naveli da mnoge kuće prokišnjavaju jer su ostale bez crijepova, pao je jedan dalekovod, oštećene su štale i pomoćni objekti, a selo je ostalo bez struje.

Nevrijeme praćeno jakom kišom i olujnim vjetrom sinoć je pogodilo i Beograd, ali je bilo slabijeg intenziteta nego prethodnih noći.

Pojedini dijelovi grada ostali su na kratko i bez struje.

Zbog grmljavine usljed najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od sinoć u 21.00 čas bila uvedena zabrana snabdijevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbjednosnoj proceduri, saopšteno je sa Aerodroma "Nikola Tesla", nakon čega je Er Srbija saopštila da je moguće da pomenuta zabrana utiče na saobraćaj nacionalnog avio-prevoznika.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм