Дијалог

У Бриселу састанак на нивоу главних преговарача Београда и Приштине

  • Извор: Танјуг
  • 17.09.2024. 07:33

У Бриселу ће данас бити одржан нови састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача, на којем ће учествовати директор Канцеларије за Косово и Метохију и главни преговарач Београда Петар Петковић.

Са приштинске стране очекује се учешће њеног главног преговарача Бесника Бисљимија.

Током састанка, како је рекао портпарол Европске комисије Петер Стано, разговараће се о путу ка напретку у примјени Охридског споразума и другим питањима која утичу на нормализацију односа између Београда и Приштине.

- Агенда је прилично очигледна. То је пут ка напретку у имплементацији Охридског споразума и, наравно, дискусија о питањима која утичу на нормализацију између Косова и Србије - рекао је Стано у понедјељак на брифингу за новинаре у Бриселу на питање Тањуга шта ће бити на дневном реду састанка.

Стано, међутим, није одговорио на дио питања Тањуга да ли ће бити трилатералног састанка Београда и Приштине са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.

Према ранијим информацијама Тањуга, једна од тема коју је Београд предложио да се нађе на дневном реду је и питање моста на Ибру, као и формирање Заједнице српских општина.

До нове рунде дијалога долази након што је Лајчак недавно боравио у Београду и Приштини ради припреме овог састанка на нивоу главних преговарача у Бриселу.

У међувремену, косовска полиција наставља да блокира зграде српских институција на сјеверу Косова и Метохије.

Више стотина запослених у српским институцијама и даље не може на своја радна места, послије упада полиције 30. августа у зграде привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку.

Претходни састанак на нивоу главних преговарача у оквиру дијалога Београда и Приштине одржан је почетком јула у Бриселу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица