Београд

Туга - Мала Хелена (8) изгубила животну битку

  • Извор: Блиц
  • 01.10.2024. 15:20

Малена Хелена Гавран (8) преминула је након дуге и тешке борбе са опаким тумором.

Како је објавила администраторка Фејсбук странице “Хуманитарна књижара”, Хелена је нажалост преминула.

“Искрено саучешће”, написала је она уз Хеленину црно-бијелу слику.

Коментари су се само низали, а сви се опраштају од дјевојчице.

“Збогом црвенокоса дјевојчице, тако смо те звали”, пише у једном коментару.

Почела свакодневно да повраћа, постала љута и одбијала да једе

Подсјетимо, Хелена је рођена 17. новембра 2015. године у Београду. Најстарија је од три сестре. Била је увијек весело, насмијано и радознало дијете.

Све се промијенило једног момента када Хелена почиње свакодневно да повраћа, постаје поспана, раздражљива, љута, одбија да једе. Родитељи су прво мислили да је у питању љубомора према тек рођеној трећој сестри.

Њене мучнине и патња трају мјесец дана, а након тога 17. августа 2019. године након одласка код љекара, дијагностикован јој је хидроцефалус. Тог дана остаје у болници на Клиничком центру на одјељењу неурохирургије гдје је породици саопштено да Хелена поред хидроцефалуса има тумор на малом мозгу. Већ сутрадан је први пут оперисана, а након тога је услиједила још једна операција. Она из обје излази као прави мали херој, са осмијехом на лицу, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.