Priština

Transformacija KBS u vojsku Kosova u Skupštini u decembru

  • 19.11.2018. 22:22

Predsjednik Odbora kosovske skupštine za unutrašnje poslove, bezbjednost i nadzor Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) Hadži Šalja izjavio je da zakoni o transformaciji KBS u vojsku mogu da stignu u parlament na drugo čitanje do sredine decembra.

Kako prenosi "Koha ditore", on je rekao da je sve išlo predviđenim koracima i čitav proces može da traje 20 dana.

To je potvrdio i zamjenik ministra za KBS Burim Ramadani, koji je na KTV rekao da će vojska Kosova imati pet hiljada vojnika i da će imati i teško naoružanje. On je dodao da će KBS i Kfor sarađivati i poslije transformacije.

Skender Perteši iz kosovskog Centra za studije bezbjednosti rekao je da Kfor djeluje na osnovu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN i ne obavezuje ga kosovski ustav.
 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм