Београд

Централна манифестација Свесрпског сабора

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2024. 16:58

Први свесрпски сабор Србије и Републике Српске под називом "Један народ, један сабор - Србија и Српска" одржава се данас у Београду.

На Свесрпском сабору учествују предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Републике Србије Милош Вучевић и званичници највиших институција Србије и Републике Српске, представници Срба из региона, као и црквени великодостојници Српске православне цркве.

Дефиле културно-умјетничких друштава

Скуп је почео химном Србије и Републике Српске.

На Тргу Републике предвиђен је наступ 48 културно-умјетничких друштава. Из Републике Српске се очекује измеу 900 и 1.000 фолклораша. Стигло је 19 КУД-ова из 15 локалних заједница.

Присутни су и бројни грађани који овим скупом желе да покажу саборност српског народа.

Више од 2.500 фолклораша из Србије и Српске у центру Београду играће српско коло.

Коло као симбол чврстих веза и заједништва, али и очувања културног насљеђа српског народа, фолклораши су играли испред Скупштине града Београда и на платоу на Калемегдану.

У оквиру Свесрпског сабора предвиђено је да двојица предсједника са ресорним министрима у 17.45 часова посјете Народни музеј.

Око 21.00 часова биће приређен ватромет из Парка Републике Српске на лијевој обали Саве, на Новом Београду. /



Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм