Стив Вознијак

Суоснивач Епла: Ја сам Србин који живи у Америци

  • Извор: Телеграф
  • 06.12.2023. 13:14

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са инжењером рачунарства и суоснивачем компаније Епл Стивом Вознијаком који је изјавио да жели да буде дио тога да промовише Србију и њене интересе до краја свог живота.

"Толико сам срећан и захвалан. Путујем светом, упознајем доста људи и Јанко Типсаревић је видио да смо моја супруга и ја заинтересовани за овај дио свијета, директно и за Србију и он је помогао да се организује да будемо позвани овдје, чак и да постанем држављанин Србије, односно да добијем пасош", рекао је Вознијак.

Додао је да он сад пријатељима говори да је он Србин који живи у Америци и да жели да учи историју.

"За компаније попут Епла, корпоративни имиџ, шта је то што компанија представља, колико је вриједан њен бренд, тако ја мислим о Србији сада", рекао је Вознијак.

Навео је да ће велики дио изложбе ЕКСПО 2027 бити усмјеравање пажње света на Србију и додао да ће радити на томе да доста више пажње и утицаја буде усмјерено на саму Србију.


Рони је легенда:

Рони је легенда: "Тежак" 35 милиона, а запалио цигарету и чекао бус

"Мени је драго што сам овдје, а моја супруга и ја смо узели одмор, ми смо кренули из Америке како бисмо путовали по градовима који се налазе на Дунаву, у источној Европи. Ми смо се заљубили у те градове и, из неког разлога, никад прије овога нисмо стигли до Београда, свиђају нам се и сви други градови", рекао је Вознијак.

Истакао је да је ово заиста најсмисленије од свих путовања које је имао и од свих почасти које је имао са свим предсједницима и премијерима.

"Видио сам како се град планира, како се земља планира од министра финансија и заиста сам чуо невјероватне приче које можете да испричате о овој земљи. Тако да је заиста вријеме да идете ка врху, а ја желим да будем дио тога да промовишем Србију и интересе Србије до краја свог живота", истакао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.