Прогноза

Стиже невријеме у Србију

  • Извор: Б92
  • 07.05.2024. 16:17

Атмосфера над Србијом постаје све нестабилнија и то је увод у погоршање времена које је пред нама.

У овом часу над источним и сјевероисточним пред‌јелима Републике Српске и изнад Семберије има јачих пљускова са грмљавином.

Ови грмљавински процеси врло брзо захватиће и Србију.

Пљускови са грмљавином очекују се у Подрињу, па ће се потом у југозападној висинској струји премјештати даље на сјевероисток преко Мачве и Срема.

Пљускова са грмљавином у наставку послијеподнева биће и у западним пред‌јелима Србије.

Грмљавинске нестабилности биће све израженије како дан буде одмицао.

Пред крај дана широм Србије биће врло нестабилно, повремено са локалним пљусковима и грмљавином.

Биће услова и за грмљавинске олује са обилнијим пљусковима и градом, а на појединим локацијама у кратком временском интервалу могло би да падне више од 20 литара кише по квадратном метру.

Највећа опасност од јачих грмљавинских процеса данас ће постојати у западним, југозападним, сјеверним и централним пред‌јелима Србије, у Шумадији, на подручју Подунавља, Поморавља, Браничевског округа и у Војводини.

Од сриједе до петка висински циклон из Ђеновског залива премјештаће се на југоисток, ка дијелу Медитерана јужно од Грчке.

Он ће условити и прилив свјежије ваздушне масе.

У сриједу и у четвртак у Србији ће бити промјенљиво облачно са пљусковима и грмљавином. Биће услова и за грмљавинске олује и непогоде, уз обилније падавине.

Максимална температура биће у сриједу од 21 степен до 25°C, у Београду до 23°C, а у четвртак од 15 степени до 23°C, при чему ће најтоплије бити у Војводини.

У петак се очекује ријеђа појава пљускова са грмљавином.

За викенд слиједи стабилизација времена и више сунца, па ће бити и нешто топлије.

У нед‌јељу ће услова за пљускове са грмљавином бити на сјеверозападу Бачке и на југу Србије.

Максимална температура током викенда биће од 20 степени до 25°C.

Дакле, пред нама је вријеме у складу са календаром. Температуре ће се кретати углавном око просјечних вриједности.

С обзиром на то да се од послијеподнева па у наредна два дана очекује појава јачих грмљавинских процеса, они могу бити потенцијално опасни. Ипак, нема мјеста паници, јер овакве појаве уобичајене су у овом дијелу године.

Потребно је само прилагодити се актуелним временским приликама и редовно пратити упозорења надлежних државних служби, преноси "б92".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.