Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: MUP nastavlja aktivnosti na sprečavanju prijema Kosova u Interpol

  • 15.08.2019. 14:43

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nastavlja aktivnosti koje treba da spriječe takozvano Kosovo da postane dio Interpola, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da MUP, u saradnji sa drugim državnim organima Srbije, još od prethodne sjednice Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, vodi kampanju i razgovara i sa predstavnicima zemalja koje su tada glasale za prijem takozvanog Kosova, ali i sa državama koje su bile uzdržane ili protiv.

"U razgovoru sa svima ukazujemo na činjenice i okolnosti koje bi mogle da dovedu do narušavanja policijskog integriteta Interpola ukoliko bi takozvano Kosovo postalo dio ove policijske organizacije. Ističemo političke i pravne, kao i policijske razloge koji bi bili prekršeni ukoliko bi se napravila ovakva vrsta presedana", istakao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, osim politizacije Interpola, postoji i velika zabrinutost zbog jačanja kriminala na području Kosova i Metohije i "moguće dostupnosti baze podataka Interpola kriminalcima i ljudima u čije ruke, poput terorista, ti podaci nikada ne bi smjeli da dođu".

On je rekao da Srbija hoće da pokaže da poštuje svoj teritorijalni integritet, te Rezoluciju 1244 i druge norme UN koje primjenjuje Interpol, javio je Tanjug.

"Naš zadatak i posao je da zajedno sa svim zemljama svijeta poštujemo zakon, integritet Interpola, kao i da ne dozvolimo politizaciju ove policijske organizacije. Na taj način štitimo slobodu i bezbjednost građana Srbije, ali i drugih država svijeta", naveo je Stefanović.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм