Србија

Стефан, Софија, Никола, Дуња... Ево која имена су се нашла на листи најпопуларнијих

  • Извор: Агенције
  • 08.03.2024. 14:59

Најпопуларније женско име у Србији дато бебама од 2011. до 2022. године било је Дуња, док су дјечаци рођени у истом периоду најчешће добијали име Лука, показују подаци Републичког завода за статистику објављени у публикацији "Најчешћа имена и презимена".

На другом мјесту на листи најпопуларнијих имена међу дјечацима рођеним од 2011. до 2022. године у Србији је Лазар, а затим слиједе Стефан, Никола и Алекса, док су се родитељи дјевојчица одлучивали најчешће за имена (поред Дуње), Софија, Милица, Сара, Николина, објављено је у публикацији "Најчешћа имена и презимена".

У Београду бебама женског пола најчешће су давана имена Софија, Дуња, Лена, Сара и Милица. Док су међу дјечацима рођеним у Београду најпопуларнија имена била: Лука, Лазар, Стефан, Вук и Филип.

У Новом Саду је највише дјевојчица на рођењу добило име Софија, Милица, Дуња, Сара или Теодора. А када је ријеч о дјечацима, то су: Лука, Стефан, Лазар, Никола и Вук.

На територији Ниша, најпопуларнија имена су Софија, Дуња, Лена, Мила и Николина, док су дјечаци добијали имена Лука, Василије, Лазар, Вук и Михајло.

Најчешћа имена у Србији и комбинације имена и презимена

Извјештај показује да су најчешћа женска имена у нашој земљи Јелена, Милица, Марија, док су мушка Драган, Александар и Милан.  

Најчешће комбинације имена и презимена су: Драган Јовановић (преко 2 200) и Јелена Јовановић (око 1 900).

На другом мјесту су Милица Јовановић и Зоран Јовановић, а затим слиједе Марија Јовановић и Александар Јовановић. На четвртом мјесту најчешће комбинације имена и презимена су Милица Петровић и Никола Јовановић, а пето мјесто су заузели Јелена Петровић и Милан Јовановић.

Око 130 000 грађана се презива Јовановић, Петровића има близу 100 000, а Николића око 90 000.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.