Предсједница Српске Странке Заветници

Стаменковски: Резолуција о Сребреници покушај компромитовања Српске

  • Извор: Танјуг
  • 21.04.2024. 12:05

Предсједница Српске Странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да је резолуција о Сребреници о којој ће у мају расправљати Генерална скупштина Уједињаних нација (ГС УН) покушај компромитовања и релативизације постојања Републике Српске који би омогућио ревизију Дејтонског споразума и његово поништавање.

- То је још један покушај да се релативизује постојање Републике Српске, да се она искомпромитује, да се српски народ дехуманизује и да се постепено касније врши ревизија Дејтона на тај начин што ће он у коначници бити поништен - рекла је Стаменковски за ТВ Прва. Она је додала да Република Српска није геноцидна творевина већ да је формирана као одговор на геноцид и на злочине који су се на том подручју догодили и током свјетских ратова, али и током ратова 90-их.

- Ми смо желели да останемо у суживоту, у јединственој земљи, да поштујемо своје комшије, да имамо добре суседске односе, пријатељске, али напросто неко је желео, баш као што и данас жели, да Босна буде гротло у којем ће увек тињати ватра и планирати сукоби - рекла је Стаменковски.

Говорећи о митингу “Српска те зове” у Бањалуци, који је организован као одговор на резолуцију о Сребреници, а на којем је и она говорила, Стаменковски је истакла да је веома важно то што је скупу присуствовао велики број грађана.

- Српска је позвала и ми смо се одазвали. Велики број грађана из читаве Републике Српске, али и из Србије скупио се на Тргу Крајине (у Бањалуци) и Трг Крајина је постао место солидарности српског народа. У овом часу ми смо препознали изазове са којима се суочавамо, показали висок степен одговорности према датом тренутку и Република Српска је постала пример слоге - нагласила је Стаменковски.

Пратите нас и путем Вибера