Тужилаштво специјалног суда

Србима ухапшеним на Косову и Метохији још два мјесеца притвора

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2023. 12:05

Ухапшеним Србима са Косова и Метохије, Илији Елезовићу, Зорану Костићу и Драгану Миловићу, које тужилаштво специјалног суда терети за кривично дјело наводног ратног злочина, продужен је притвор за још два мjесеца, рекао је данас адвокат Предраг Миљковић.

Миљковић, који је адвокат Зорана Костића, изјавио је да ће уложити жалбу у року од 48 сати, јер сматра да одређивање притвора није урађено у складу са законом.

Адвокат је рекао да је продужење притвора неосновано исто као што је било и одређивање самог притвора, због тога што специјално тужилаштво нема доказе који поткрепљују основану сумњу.

То се, како је навео, јасно видјело из захтjева за продужење, када је тужилаштво најавило истражне радње за које су на сjедници за одређивање притвора рекли да су већ обављене.

"Одбрана сматра да специјално тужиластво, и у овом, као и у многим другим предметима, притвор захтjева за сваки случај, а не како се то законски налаже", рекао је Миљковић.

Сва тројица Срба ухапшена су 20. септембра - Зоран Костић испред своје куће у Прилужју и од тада се налази у притвору у Подујеву, Илија Елезовић  у Сjеверној Митровици, а Драган Миловић, бивши припадник косовске полиције, у Звечану.

Основни суд у Приштини одредио је 21. септембра тројици Срба мjеру притвора у трајању до 30 дана.

Пратите нас и путем Вибера