Premijer Srbije u Češkoj

Srbima na Kosovu prijeti humanitarna katastrofa

  • 10.12.2018. 20:10

Premijer Srbije Ana Brnabić upozorila je danas da Srbima na Kosovu i Metohiji prijeti humanitarna katastrofa, istakavši da je potrebno da se region vrati tamo gdje je bio prije mjera Prištine.

Ona je u Pragu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa češkim kolegom Andrejom Babišem rekla da je iskoristila posjetu Češkoj, koja je priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova, te da redsjednika Miloša Zemana i premijera Babiša upozna o izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji. 

Brnabićeva je navela je da je iza Srbije "težak novembar" zbog mjera koje je uvela Priština na robu iz centralne Srbije i BiH, podsjetivši da je Srbima na Kosmetu uskraćena i štampa na maternjem jeziku, prenose beogradski mediji. 

"Nemaju ni slobodu štampe, a najava transformacije kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku je posebno uznemirujuća činjenica i za Srbiju, ali i za regionalni mir", rekla je Brnabićeva. 

Babiš je rekao da su razgovarali o samoproglašenom Kosovu i napetosti koja je sve jača. 

"Kosovo ne ispunjava obaveze i pokušaćemo da učinimo sve što je u našoj moći da ta napetost bude što manja. Smatramo da je pristup Srbije konstruktivan", istakao je on. 

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)