КиМ

Срамна одлука градоначелника Лепосавића: Око 5.000 корисника МТС-а без сигнала

  • Извор: СРНА
  • 13.02.2024. 18:04

Градоначелник Лепосавића Љуљзим Хетеми спријечио је раднике "МТС-а" да се попну на кров општинске зграде и отклоне квар због чега је око 5.000 корисника у том дијелу Космета остало без сигнала мобилне телефоније.

Он је радницима поручио да "`МТС`може само трајно да склони опрему са његове зграде", иако компанија за радове посједује све могуће дозволе.

"МТС" је саопштио да ће, у интересу својих корисника у том рејону који су оштећени због немогућности кориштења сигнала мобилне телефоније, у року од 24 часа пронаћи друго рјешење за успостављање ваздушне везе са базним станицама Јошаница и Ком Лешак.

Из компаније ће покренути жалбени процес код регулатора за електронски саобраћај, јер им је, како су навели, насилном одлуком једног човјека ускраћено право на нормално пословање и поред свих регуларно добијених дозвола.

"Косово онлајн" сазнаје да је одлуком градоначелника Лепосавића око 5.000 корисника МТС-а на крајњем сјеверу Косова остало без сигнала, иако МТС има приштинску дозволу за радове, као и уговор са општином Лепосавић за базну станицу на згради општине.

Градоначелник Лепосавића Хетеми изабран је на изборима које је на сјеверу Космета организовала Приштина, а које су Срби бојкотовали.

Срби у том граду су 20. јануара завршили потписивање петиције за смјену градоначелника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)